Japan 2010/2011

Shizudai / Hamamatsu

Říjen 1/2

2010-10-31 by H:S
Po delší době opět začínám zpracovávat fotky, takže se postupně v následujících týdnech pokusím dodat fotky z října a listopadu. Už se toho neděje zdaleka tolik, co první dva dny a první týden, takže nové fotky přibývají pomaleji..

(Rewrite "two" to "2")
Save name
INFO


Na den sportu -> výjezd až na jih Hamamatsu na sportovní "piknik".


Korejské yakiniku menu; vlevo kimchi a nakrájená salátovka (pozn., to červené není kečup, ale koncentrát chilli papriček), vzadu nějaké masové koule a maso pečené jaksi se zeleninou, nebo čím a nejblíž opět nějaké pečené maso (na rozdíl od toho vzadu pikantní), které bylo bezkonkurenčně nejlepší, ale povedlo se mi zapomenout, jak se jmenuje :))


Celá ta oblast je vlastně takový obrovský "park" s různýma "atrakcema"; celé vystavěné úplně mimo město.


Komentáře k pikniku

(Rewrite "two" to "2")
Save name
INFO



To by bylo k pikniku, dále přicházejí nějaké ty fotky z běžného hospodaření.

Různé zákazy a příkazy na dveřích kuchyňky. Nutno dodat, že se moc nedodržují, v době focení tam právě hnízdila místní hlučná problémová banda..
Doporučuju si přečíst to vpravo nahoře, co všechno vůbec lidi může napadnout a je jim třeba zakázat. (Nebo jim to taky vypsáním zákazu poradit; jednou později večer (pro normální lidi: cca 7 ráno) jsem v kuchyňce potkal souseda, jak si myje ve dřezu hlavu...)


Počáteční pokusy, momentálně už chleba toastuju v "toastovači" (elektro gril s nálepkou "jenom na chleba"), zvládá to kvalitněji :)


Jedna z původních cest, kudy jsem chodil do školy, vede kolem tohodle.. skryto uprostřed běžné obytné zóny, napoprvé to bylo docela překvapení. Momentálně už chodím jinudy, ve spolupráci s Googlem se podařilo najít v průměru o minutu kratší cestu :))


Rýže z rýžového obchodu. V supermarketu vychází kilo rýže nejlevněji v přepočtu tak asi na 100 Kč, ve specializovaném obchodě na rýži se dá koupit nejlevnější asi za 85 Kč.


Špagety. Fotka tu není ani tak kvůli špagetám, jako spíš kvůli té omáčcce, které na nich nejde vidět. Chuťově byla totiž strašně blízká tomu, co jsem měl tehdy první den na nádraží Hamamatsu, takže by mohlo stačit přidat to avokádo, krevety a mohlo by to stát za to ^^


Uhm. "Brambůrek." :D


Takový polopřipravený DIY rámen; v podstatě nudle potřeba trochu povařit a přidat do toho pastu z pytlíku; chuť byla ale až protivně výrazná, takže poprvé a naposledy.


První pokus s jakousi chobotničkou..


Špatné to nebylo, ale chtělo by to příště víc okořenit, žádný chuťový zázrak se nekonal..


Že se ještě dají stále sehnat věci, které "vydrží", dokazuje i můj chudák Asus, který jednoho pátku odvážně skočil z lavice kotoul vzad.. Odnesl to trochu vzhledově a nabíjecí dioda svítí jen když se vybíjí, ale jinak žádná újma na zdraví..


Pokus číslo 2. Tentokrát s vajíčkem a osmahnutou cibulí.


Kamarádka dělala s kamarády gyozu a vyfasoval jsem pár kousků na ochutnání. :)


Jeden ze západů slunce. Jedna z fotek, které mám i nafocené panoramaticky. Posledně mi ale program pro generování panoramat schazoval systém, takže si s tím asi pohraju později a pak vydám panorama-album..




Doporučuju spíš druhou polovinu, komprese sežrala většinu toho, co bylo v první části vidět.

Nedaleko severozápadně od kampusu je vojenské letiště / škola avioniky, takže běžně co chvíli přelétá nad kampusem stíhačka chystající se na přistání. Jednu neděli jsem ale náhodou šel do školy (myslím že kvůli internetu) a dělo se něco jiného - lítali při daleko vyšší rychlosti a v menších výškách, dělali různé "nesmysly" a vůbec to byla prostě super podívaná. Zajímalo by mě, co to bylo za akci.. Pár dní před tím dělali asi nějaké "cvičení zatáčení", kdy se stíhačkou docela pomalu klesnul do menší výšky a pak udělal prudkou zatáčku; všechno tedy v relativně nizké rychlosti. Z toho rachotu, co během toho manévru vznikal, šlo úplně cítit, jakou šílenou silou se stíhačka musí o ten vzduch opírat..


Naprostá preciznost..


Další ze západů slunce.. :)


Mrkev. Nic menšího se tady snad nedá sehnat :)


A tady konečně poprvé miso polívka v mé oblíbené sestavě ^^ (od tohoto dne už je každý den na snídani :) )


Plynoměr, za ¥10 dá 25 l plynu, což tak akorát stačí na uvaření půl kila špaget, nebo rýže. Tedy většinou, ne v tomto případě, kdy my minci sežral a plyn nepustil..


Tohle nechal v kuchyňce ležet někdo, kdo umí viditělně vařit zajímavější jídla, než já.. Tak jsem mu to alespoň vyfotil :D


Experimenty s masem, level dva; náhodná ryba.


Ryba byla vynikající, stačilo ji jenom osolit. Rýže tak vynikající nebyla, protože jsem ještě nepřišel na to, že místní rýže chce na vaření míň vody, než ta stará u nás..


Jahodový puding. Z mouky, mlíka a jahodové marmelády. :))


Jakési jezírko zašité v rohu kampusu, nejprve jsem si ho ani nevšiml.


První setkání s něčím na bázi fazolové pasty po delší době ^^


Pokus o kynutý knedlík. Povedený. I když se tedy projevilo štěstí začátečníka a ten druhý už byl trochu pochroumaný..


Strašlivě tence krájené maso. Mám dojem, že z něčeho takového bylo to korejské pikantní maso, co jsem zmínil na začátku. Každopádně chuťově výborné..


Posledně amolety, teď vepřo-knedlo-zelo. Když už občas udělám nějaké zajímavější jídlo, proč vždycky skončím u něčeho českého? .. U nás při zkoušení vařit cizí jídla alespoň vím, co přesně koupit; tady najdu od potřebných surovin X variant a jsem ztracený :)) (navíc zelenina.. dodneška jsem zužitkoval jenom daikon, jinak je všude spousta zeleného listí, co jsem nikdy předtím neviděl a netuším jak / k čemu bych ho připravil... )

Komentáře

(Rewrite "two" to "2")
Save name
INFO



Podlední částí je odpolední "sraz"; požární cvičení a informace o zemětřesení, později večer zakončený jakousi "párty".


Auto na simulaci zemětřesení. Dala se tam pustit simulace konkrétního stupně zemětřesení, nebo i přehrávat "záznamy" reálných zemětřesení z minulosti. Viz dále video.






Úplně vpravo je paní Hakamata, člen týmu řešící všechno okolo zahraničních pobytů; vedle ní sedí Vendy, vyučující na fakultě informatiky; pozvala mě jenom tak do svojí výuky, že to je v podstatě diskuse v angličtině a díky tomu jsem pak poznal hned několik zajímavých lidí, takže posedávání na internetové lavičce uprostřed kampusu mělo nakonec i kladné důsledky. :)


Komentáře k akci kolem cvičení

(Rewrite "two" to "2")
Save name
INFO